Minusser i øst - plusser i vest

Teknologiaktierne i Tokyo havde det skidt natten til tirsdag, men til gengæld var der stærke væksttal fra Kina samt en svækkelse af yennen, og det rettede noget op på skaderne, så Nikkei-indekset kun sluttede en brøkdel lavere.

Teknologiaktierne kom i klemme, efter at Elpida Memory nedjusterede sine forventninger til indeværende regnskabsår, og sidst på dagen var den pågældende aktie faldet knap 5 pct. Frisk i hukommelsen havde investorerne også mandagens skuffende regnskabsmeddelelse fra Infineon i Tyskland, og til sammen var de to faktorer med til at lægge pres på en stribe af teknologiaktierne - heriblandt Tokyo Electron, der sluttede 3,1 pct. lavere. Advantest blev i løbet af tirsdagen handlet 2,1 pct. ned.

Kursfaldene på teknologiaktierne fik nu ikke lov til at ødelægge hele dagen på børsen i Tokyo, for der kom opmuntrende nyheder blandt andet væksttal fra Kina. De viste, at den økonomiske vækst i Kina havde været større end først antaget, og det fik investorerne til at bevare håbet om fortsatte gode afsætningsmuligheder for japanske virksomheder på det kinesiske marked...

BRANCHENYT
Læs også