Positive forventninger

Bygge- og anlægssektoren har uændret positive forventninger til de kommende tre måneder, viser mandagens nye konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik. Den sæsonkorrigerede indikator stod på plus to lige som måneden før. Dermed har indikatoren for bygge- og anlægssektoren nu været positiv fire måneder i træk.

Under-indikatoren for beskæftigelse i bygge- og anlægssektoren viste uændret plus tre. Det står i stor kontrast til de foreløbige ATP-beskæftigelsestal for fjerde kvartal 2004, der i sidste uge overraskende viste et fald i beskæftigelsen. Det seneste konjunkturbarometer understøtter, at de foreløbige ATP-tal ikke er korrekte - noget Dansk Byggeri allerede fastslog i sidste uge.

Alle andre indikatorer har nemlig indtil offentliggørelsen af den foreløbige ATP-statistik peget på stigende beskæftigelse. Også Danmarks Statistiks tidligere beskæftigelsesopgørelse for fjerde kvartal 2004, baseret på stikprøveundersøgelser og ikke de foreløbige ATP-indberetninger, viser stigende beskæftigelse...

BRANCHENYT
Læs også