Første minisamfund på vej

De gode intentioner, som mange virksomheder taler om, men færre fører ud i livet, tager nu fysisk form i Ry Kommune vest for Århus. Et byggeprojekt til 1,6 mia. kr. skal om få år stå færdigt som det første minisamfund, hvor arbejdsplads, bolig og fritid smelter sammen. Hvor den fleksible arbejdsdag, mange allerede har i dag, understøttes af, at alle aspekter af dagligdagen fra kontor til børnehave findes inden for få hundrede meter.

I dag består området af marker og skovområde, men om fem år skal en stor del af de 66.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri, en golfbane og en del af de i alt 700 boliger i Kildebjerg Ry-projektet stå færdige og udgøre det første projekt af sin art herhjemme. Torsdag smed Ry Kommune og Lønmodtagernes Dyrtidsfond hver 12 mio. kr. i et fælles udviklingsselskab, som skal stå for at byggemodne området og sælge grundene til interesserede private og virksomheder.

»Der er i forvejen stor interesse for at bo i området, og vi har mærket stor interesse fra de virksomheder og investorer, vi har talt med,« siger direktør i det fælles selskab, Jens Mastrup...

BRANCHENYT
Læs også