Hjulene stod helt stille i julen

STATISTIK Industriproduktionen faldt 0,1 pct. fra december til januar, korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving, samt eksklusive skibsværfter , oplyste Danmarks Statistik mandag. Måneden før var der tale om en stigning i industriproduktionen på 1,9 pct.

»Set over de seneste tre måneder er der dog trods dagens fald tale om svag fremgang. Produktionsindekset lå i perioden november-januar 1,9 pct. over august-oktober,« skriver chefanalytiker Steen Bocian i en kommentar. Han forklarer, at den svagt faldende industriproduktion skal findes i det store julesalg i 2004, og Danske Bank venter fremgang i de kommende måneder.

Også hos Nordea tager man faldet i januar roligt. »Den overordnede konklusion må være, at industrisektoren ikke er gået helt i stå, men at den stadig tynges af lidt vanskelige afsætningsmuligheder,« skriver Nordea seniroanalytiker Jes Asmussen i en kommentar. Fra december til januar faldt industriens omsætning 0,2 pct., målt i løbende priser og korrigeret for sæsonudsving. Omsætningen steg i december med 2,1 pct. RB-Børsen..

BRANCHENYT
Læs også