Biotekselskab jagter diabetes-gennembrud

Biotekselskabet ViroGates håber at indgå en aftale med et stor medicinkoncern.

Det danske biotekselskab ViroGates vil meget gerne ind i familien af selskaber, som indgår store lukrative aftaler med medicinindustrien. Selskabet har derfor netop indgået en aftale med professor Knut Borch-Johnsen, der er ekspert i diabetes og cheflæge på Steno Diabetes Center.

»Indtil nu har vi fokuseret på infektionssygdomme, men nu begynder vi at rette os mod hjertekarsygdomme og stofskiftesygdomme som diabetes. I den forbindelse er Knut Borch-Johnsen et stort aktiv at få ind i selskabet,« siger adm. direktør Betina Macho.

ViroGates har opfundet en måde at forudsige, hvor stor risiko der er for, at en patient får en sygdom og - hvis vedkommende har den - hvor fremskreden den er.

Selskabet har et produkt på markedet, som kan bruges på tuberkulose og HIV.

»Vi håber inden for de nærmeste uger at have en aftale på plads med en distributør, som kan sælge vores produkt. Derudover håber jeg, at vi kan indgå en partneraftale med en medicinkoncern inden for et års tid,« siger Betina Macho.

Medicinkoncernerne er hele tiden på udkig efter måder at optimere deres medicin på, herunder at gøre behandlingen mere effektiv ved kun at give den til de patienter, der får maksimalt gavn af den.

Faktisk har de amerikanske sundhedsmyndigheder opfordret medicinbranchen til at kombinere lægemidler med diagnose-testsæt, som kan fortælle mere om, hvor modtagelig patienten er for netop den type medicin.

»Hvis det med tiden lykkes os at udvikle vores test til sygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme, er det et enormt marked, vi kommer ud på. Men jeg tør slet ikke gætte på, hvor stort det kan blive,« siger Betina Macho.

For nærværende har selskabet en samlet balance på 10 mio. kr. og får brug for flere penge i kassen snart.

»Vi regner med i starten af året at skulle hente ny kapital i størrelsesordenen 10-20 mio. kr. Vi foretrækker umiddelbart at få pengene fra dedikerede private investorer, men vi vil heller ikke afvise en engageret professionel ventureinvestor,« siger Betina Macho.


Læs også