Korrektioner gav fald

Det danske obligationsmarked satte sig torsdag morgen, da investorerne justerede deres beholdninger som reaktion på de negative takter, der havde kendetegnet handelen i USA aftenen før, og ved lukketid var niveauet fortsat lavere.

Chefen for Federal Reserves afdeling i Atlanta, Jack Guynn, talte sent onsdag, og i sin tale lod han klart skinne igennem, at der er flere rentestigninger på vej i USA. Det vidste investorerne allerede i forvejen, men påmindelsen om forestående pengepolitiske stramninger er aldrig rar for obligationsinvestorerne, og derfor blev talen startskuddet til lidt gevinsthjemtagninger.

De varede ved hen over formiddagen, men over middag begyndte investorerne at samle deres tanker om offentliggørelsen af det reviderede BNP-tal fra USA. I første omgang var væksten i det amerikanske bruttonationalprodukt i 1. kvartal blevet opgjort til 3,1 pct., men det blev torsdag ændret til 3,5 pct., hvilket var knap så meget, som analytikerne havde forudset og dermed et lille plus for de rentebærende papirer...

Læs også
Top job