Mange holdt vejret

Investorerne holdt vejret torsdag, og det blev til en sidelæns bevægelse i et marked med uro under overfladen. De amerikanske investorer deltog ikke i torsdagens handel grundet Thanksgiving, hvilket gav lav aktivitet.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå torsdag eftermiddag 0,06 point lavere i kurs 99,66 med en effektiv rente på 4,05 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 89,90 med en effektiv rente på 5,08 pct.

Under overfladen hersker uroen på finansmarkeder fortsat, hvor risikoaversionen (mindsket lyst til risiko, red) er på sit højeste niveau i kreditkrisens levetid.

»Investorernes risikoaversion er på højeste niveau i kreditkrisens levetid, hvilket afspejles i kreditspændet og swapmarkedet. Den japanske yen befinder sig på et højt niveau, og investorerne skeler også mod aktiemarkederne,« udtalte Johnny Bo Jakobsen fra Nordea Markets til RB-Børsen.

»Vi venter, at den amerikanske centralbank sænker renten på næste møde i december, selv om centralbanken fortsat har en neutral holdning. Derfor vil jeg nøje overvåge meldingerne fra de kommende taler fra centralbankmedlemmerne i den kommende uge, hvor en opblødning i retorikken ventes,« vurderede Johnny Bo Jakobsen.

Den amerikanske futurehandel viser, at investorerne har indkalkuleret en sandsynlighed på 86 pct. for en rentenedsættelse med 25 basispoint til 4,25 pct. på rentemødet den 11. december. Sandsynligheden for en yderligere rentenedsættelse med 25 basispoint til 4 pct. på rentemødet i januar ligger på 75 pct.

I dag kommer der lidt nyt om eurozonen. Det foreløbige PMI-erhvervsbarometer for november offentliggøres ved 10-tiden. Økonomerne venter, at det falder til 51 fra 51,5 og dermed indikerer svag vækst i industrien.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4850 dollar.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også