Esprit satser på tøj til mænd

Den amerikanske tøjkæde vil åbne en halv snes forretninger med herretøj i Danmark. Esprit har 1100 butikker over hele verden.

Den kendte amerikanske tøjkæde Esprit vil åbne en række nye butikker i Danmark. Målet er at blive landsdækkende og tage konkurrencen op med andre store tøjkæder i Danmark.

»Der er et hul i markedet, som vi vil fylde ud. De fleste kæder henvender sig til de unge eller de lidt ældre. Vi satser på aldersgruppen 25-40 år, hvor vi mener, der er et stort potentiale for netop vore varer,« siger Ulrik Dahl, der er franchisemanager for Esprit i Danmark.

Den første Esprit herretøjsbutik åbner i dag i Gallerierne Shopping Center i Hillerød, men det er blot den første i en række.

Hele landet
Den næste åbnes i marts i Holstebro, og der er flere på vej. Målet er at åbne et tocifret antal butikker over hele landet.

»Esprit lægger vægt på god kvalitet, uden at det skal være dyrt. Jeg forventer, at den afslappede amerikanske stil vil passe godt til den skandinaviske livsstil,« konstaterer Ulrik Dahl.

Esprit har siden etableringen i 1968 i San Francisco primært satset på tøj til kvinder, men forretningerne har dog gennem flere år også solgt herretøj. Den første egentlige butik for mænd blev åbnet for halvandet år siden.

1.100 butikker
»Etableringen er gået over al forventning, og derfor satser Esprit på yderligere butikker med herretøj,« siger Ulrik Dahl.

Globalt har Esprit 1100 egne butikker, og heraf er der godt 60 herretøjsforretninger.

I Skandinavien har den amerikanske kæde 82 butikker, hvoraf de otte udelukkende forhandler tøj til mænd.

Esprit ligger prismæssigt et niveau højere end Hennes & Mauritz, der er en af konkurrenterne.

I modsætning til den svenske tøjkæde sælger Esprit også mange varer gennem butikkerne i andre kæder, bl. a. Tøjeksperten.

Esprit er noteret på Børsen i Hong Kong, og omsætningen var i det seneste regnskabsår på knap 22 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også