Ansat med præmie

Nye lønformer er udbredt i den finansielle sektor. 86 procent af de ansatte får bonus eller andre former for ny løn oven i den månedlige gage.

Jo flere ydelser bankrådgiveren sælger til kunderne, jo større bliver bankrådgiverens løncheck. Det tænker de færreste kunder på, når de kommer ind i banken for at få et råd. Men sådan er virkeligheden i de fleste pengeinstitutter.

En ny undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening viser, at bonusordninger og andre nye lønformer er meget udbredt i finanssektoren. Mere end otte ud af 10 finansansatte er omfattet. De mest brugte er medarbejderobligationer, medarbejderaktier samt bonusordninger rettet mod den enkeltes eller gruppens præstation.

Omkring halvdelen af virksomhederne i finanssektoren tilbyder deres ansatte medarbejderobligationer, mens en tredjedel tilbyder medarbejderaktier. De ansatte får dem enten gratis eller kan købe dem af virksomheden gennem en bruttolønordning - og så opnår de en fortjeneste, hvis det går godt for virksomheden.

Mange bruger også forskellige præstationsbetingede bonusordninger. Bonusordningerne er målrettet den enkelte medarbejder eller grupper/teams af medarbejdere.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også