Forsikringsaktier førte an i opturen

De danske aktier vandt terræn i fredagens handel, og C20-indekset lukkede 2,8 pct. højere i 461,59.

Kvartalsregnskabet fra forsikringskoncernen Trygvesta tog opmærksomheden i et solidt stigende indeks. Internationalt set var fredagen en stille dag, da de amerikanske markeder kun havde halvdagsåbent på grund af Thanksgiving Day.

Trygvesta lukkede fredag 3,4 pct. højere i kurs 384,5 efter præsentationen af et meget stærk regnskab og et flot resultat af skadeforsikringsaktiviteterne. Det var den samstemmende vurdering fra såvel Sydbank som Jyske Bank.

Positiv udvikling
Det gode resultat skyldes en positiv udvikling både i hovedmarkederne i Danmark og Norge samt i de nye markeder i Finland og Sverige. Krisen på aktiemarkederne betyder dog, at Trygvesta får et lavere investeringsafkast i tredje kvartal, men fastholder forventningerne til årets resultat før skat. Koncernen venter, at præmievæksten vil nå 4 pct. i 2007, og stige til 5 pct. i 2008.

Topdanmark lukkede fredag 4,9 pct. højere i kurs 744. Konkurrenten Trygvestas kvartalsregnskab smittede positivt af på Topdanmark, som aflægger kvartalsregnskab tirsdag i næste uge. Danske Equities har opjusteret Topdanmark-aktien til "akkumuler" og samtidig sænkede kursmålet til 825 kr.

Fredagens C20-indeks var generelt præget af pæne stigninger, og specielt Danske Bank og DSV nød godt af den gode stemning. Danske Bank lukkede 5,2 pct. højere i kurs 197,3, og DSV steg 4,6 pct. til kurs 113,5.

D/S Torm fortsatte torsdagens solide stigninger, og lukkede fredag 3,4 pct. højere i kurs 188,3. Det skete efter en lang periode med kursfald for produkttankrederiet, der torsdag aflagde regnskab for tredje kvartal. S&P hævede sin anbefaling af aktien fra "sælg" til "hold". Det skrev Nordea.

Pressemøde med S&N
Carlsberg lukkede fredag 1,6 pct. højere i kurs 623 efter et pressemøde med Scottish & Newcastles CEO, John Dunsmore, i København. Pressemødet bragte dog intet nyt, vurderer Danske Banks analytiker Søren Samsøe.

»Pressemødet tilførte ikke megen ny information. Vi tror, at S&N blot prøver at presse prisen op. De (S&N red.) tillod kun ganske få spørgsmål, hvilket indikerer, at S&N måske er bange for at deres case ikke er så stærk, som de gerne vil prøve at signalere til medierne og markedet,« konkluderer han i en kort kommentar til mødet.

DFDS-aktien lukkede fredag 5,6 pct. højere i kurs 792, efter at en stor aktiepost i Mols-Linien skiftede hænder. Det danskejede rederi Clipper med hovedkontor på Bahamas har betalt 68,5 mio. euro svarende til 600,7 kr. pr. aktie i Mols-Linien og har samtidig købt hele Scandlines' ejerandel af rederiet Sydfynske. Mols-Linien lukkede 2,6 pct. højere i kurs 830.


BRANCHENYT
Læs også