Aktie med vækstpotentiale

Aktien: Luftfartsindustrien er generelt følsom over for udsving i konjunkturerne, men som leverandør af reservedele, er Satair mindre sensitiv over for op- og nedture i økonomien.

Dette skyldes, at Satairs omsætning primært baseres på antal fløjne kilometer, og ikke på, om flypassagererne vælger at flyve med et billigt eller et dyrt flyselskab. Det er udelukkende et spørgsmål om, hvor langt der er fløjet, og dermed også hvor mange reservedele Satair leverer til vedligeholdelse af flyene.

Den høje priskonkurrence, der kendetegner luftfartsindustrien, er heller ikke noget, der spænder ben for Satair. Tværtimod gør de skrappe konkurrencemæssige vilkår blandt luftfartselskaberne, at Satair står i en stærk position i forhold til at tilbyde mere komplekse og omkostningseffektive løsninger.

Præstation:

Satair har de seneste 12 måneder leveret et afkast på godt 12,3 pct. til sine aktionærer. Satair var hårdt ramt af sidste uges uro på børserne og er faldet 16 pct. i de seneste to uger. Aktien oplevede ellers et pænt kurshop den 11. september i forbindelse med aflæggelsen af regnskab for 1. kvartal af regnskabsåret 2007/08. Det flotte perioderegnskab fik investorerne til tasterne, og aktien steg pænt. Den faldende dollarkurs har endnu ikke kostet på Satairs kurs. Men hvis dollaren fortsætter sit frie fald, vil det lægge en dæmper på kursudviklingen...

BRANCHENYT
Læs også