Lukkede uændret

Det danske obligationsmarked endte i en nulløsning, efter at obligationerne mandag havde svinget fra minus til plus. En stor del af dagens inspiration fandt investorerne i aktiemarkederne, som også oplevede skiftende tendenser. Positive forventninger til det amerikanske detailsalg i juleperioden understøttede investorernes risikoappetit, men i modsat retning trak bekymringerne om banksektoren, hvor HSBC og Citigroup var i søgelyset.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede mandag uændret i kurs 99,65 med en effektiv rente på 4,05 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,10 højere i kurs 90,10 med en effektiv rente på 5,06 pct.

Investorerne fik i weekenden en indikation for det vigtige amerikanske julesalg med opgørelsen over Black Friday efter torsdagens Thanksgiving Day. Ifølge researchselskabet ShopperTrak steg salget om fredagen 8,3 pct. til 10,3 mia. dollars i forhold til i fjor. Sammensat med salget i lørdags er der tale om en fremgang på 7,2 pct.

Bekymringerne om banksektoren havde udspring i HSBC og Citigroup. Den britiske storbank HSBC hensætter 45 mia. dollars til hjælp for to SIV-fonde, Cullinan Finance og Assher Finance, som dermed ikke bliver tvunget ud i brandsalg af deres obligationsbeholdninger. Samtidig skrev Goldman Sachs, at finanshuset ser risiko for yderligere 12 mia. dollars nedskrivninger på subprime-lån hos HSBC.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,4840 dollar efter en dag med små udsving på valutamarkedet.

Den amerikanske 10-årige T-bond lå mandag ved lukketid 2/32 højere i kurs 102 3/32 med en effektiv rente på 3,99 pct.

Det var en stille mandag på nøgletalsfronten, men investorerne afventer tirsdagen. I formiddag præsenteres den tyske erhvervsindikator fra Ifo-instituttet. Ved eftermiddagstid får investorerne den amerikanske forbrugertillidssopgørelse fra Conference Board.

RB-Børsen

Læs også