Plus til DP World

REKORD Den arabiske havneoperatør DP World fik en flot modtagelse på børsen i Dubai. DP Worlds første dag på børsen gav sig udslag i en kursstigning på 4,6 pct. efter en børsnotering, der har slået alle rekorder i Mellemøsten. Det skriver Bloomberg News.

DP World har scoret 4,96 mia. dollar (25 mia. kr.) på børsnoteringen, hvilket er det højeste beløb rejst ved en børsnotering i Mellemøsten. Det er dog kun 23 pct. af selskabet, der er blevet børsnoteret og dermed peger noteringen mod en samlet værdi af DP World på over 100 mia. kr.

DP World er verdens tredjestørste havneoperatør og driver 42 havneterminaler i 10 landet, og går efter en fordobling af kapaciteten frem til 2016, lyder det fra de ambitiøse arabere. En børsnoteringen af DP World giver et fingerpeg om værdien af A.P. Møller - Mærsks havneoperatør APM Terminals.

Netop driften af havneterminaler har fået en langt mere central rolle hos A.P. Møller - Mærsk, hvilket blev understreget ved den nylige udnævnelse af Nils Smedegaard Andersen som ny topchef. I fremtiden skal datterselskabet referere direkte til topchefen.

»APM Terminals er ude på en rejse. For at sige det ærligt, så aner jeg ikke, hvor APM Terminals er om to år. APM Terminals vokser hele tiden og har større og større betydning,« sagde bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen i juni til RB-Børsen.

APM Terminals har siden etableringen som selvstændigt selskab i 2001 oplevet en markant vækst, men stigende konkurrence blandt havneoperatørene har tvunget også APM Terminals til et øget fokus på andre kunder end storkunden Maersk Line. Derfor har APM Terminals sat gang i en proces for at fremstå uafhængig for at tiltrække endnu flere kunder, og havneoperatøren rykkede for at par år siden hovedkvarteret til Haag i Holland for at understrege sin uafhængighed.

RB-Børsen

Læs også