Godt nyt fra Barclays

MARKEDER Flere banker var i søgelyset, og for en gangs skyld var det i et positivt skær.

Det amerikanske aktiemarked fik en hård medfart mandag aften, så det lå i kortene, at der skulle barberes endnu et stykke af niveauet på de europæiske aktiebørser hen over tirsdagen. Som forudset lagde de europæiske aktier ud med kursfald tirsdag i forlængelse af nedturen i New York, men ikke alle selskaber røg med i faldet, for flere britiske banker fik et tiltrængt pusterum takket være gode nyheder fra Barclays, der formåede at dulme investorernes nerver.

Barclays spredte glæde på børsen i London, da banken tirsdag oplyste, at man var godt på vej til at indfri analytikernes forventninger om en vækst i indtjeningen på 4 pct. i indeværende år. Samtidig kunne ledelsen meddele, at en bedre spredning havde beskyttet Barclays mod den seneste omgang uro i specielt aktiemarkederne, og efter de signaler havde en række investorer svært ved at modstå fristelsen til at fylde lidt flere Barclays-aktier i porteføljerne.

Citigroup i USA var ligeledes med til at skærpe investorerne interesse for de finansielle aktier i positiv retning, da ledelsen bekendtgjorde, at Citigroup lidt populært sagt har solgt en bid af sig selv. Abu Dhabi Investment Authority har således erhvervet 4,9 pct. af Citigroup for en pris svarende til ca. 38 mia. danske kroner, og dermed får den amerikanske storbank en kærkommen kapitalindsprøjtning.

Blandt analytikerne var der dem, som mente, at Citigroup havde betalt en for høj pris for kapitalindsprøjtningen, og så var der dem, som mente, at interessen fra Abu Dhabi Investment Authority var et vink om, at tilliden til de amerikanske banker var genoprettet. Under alle omstændigheder blev orienteringen fra Barclays og Citigroup et af tirsdagens varmeste samtaleemner, og at dømme efter den efterfølgende kursudvikling på bankaktierne tolkede de fleste begivenhederne i positiv retning.

Syrlig stemning


..

BRANCHENYT
Læs også