Fald i den sene handel

Det danske obligationsmarked vendte rundt i den sene handel tirsdag, efter at have bevæget sig i positivt terræn det meste af dagen.

De europæiske aktiemarkeder kæmpede nok engang med store fald på grund af fortsatte kreditbekymringer og frygt for en svag økonomisk vækst næste år.

De amerikanske aktier ville det dog anderledes, hvilket tog toppen af kursfremgangen på obligationsmarkedet, inden de fastforrentede papirer vendte rundt til kursfald.

Tirsdag eftermiddag var fokus rettet mod den amerikanske forbrugertillid fra Conference Board, som viste et overraskende stort fald til 87,3 i november sammenlignet med 95,2 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en mindre nedgang til 91,0.

»Det var specielt underkomponenten over forventningerne til fremtiden, som trak ned i det overordnede indeks, idet den dykkede markant til 68,7 i november i forhold til 80,0 måneden før,« udtalte medarbejder hos Conference Board, Lynn Franco, i en kommentar til opgørelsen.

Det tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer overraskede tirsdag formiddag, idet det steg til 104,2 i november i forhold til 103,9 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et fald til 103,3. Opgørelsen over forventningerne til fremtiden viste et fald, som dog var mindre end ventet.

»Ifo-barometeret steg uventet i november, hvilket formentlig kan tillægges det faktum, at 2/3 af opgørelsen er indsamlet i de to første uger af november, hvorfor den seneste opblussen af kreditkrisen ikke har haft speciel stor indvirkning på tallene,« udtalte analytiker hos Nordea Markers, Anette Skovgaard, til RB-Børsen tirsdag formiddag. Vi mener derfor, der er tale om en midlertidig korrektion, og at den overordnede trend fortsat er nedadgående, vurderede analytikeren.BRANCHENYT
Læs også