På med vanten Brian

Kulturminister Brian Mikkelsen er en travl mand. I sine seks år på posten er han nået vidt omkring - fra kulturkamp til international dopingbekæmpelse.


Medieområdet synes dog ikke altid at have haft ministerens fulde bevågenhed. I hvert fald ikke siden han løb sig en ordentlig staver i livet med det mislykkede forsøg på at sælge TV 2 i 2005.

Det blev ganske vist til et bredt medieforlig sidste år, men alligevel er der en del opgaver på medieområdet, som ministeren måske kunne kaste sin kærlighed på i denne valgperiode. Lad os se på fire gode bud:

Mest blæst står der om DR - og ikke kun fordi milliardbyggeriet i Ørestad er piv-utæt. Løbet om en ekstrabevilling til DR er ganske vist kørt for længst. Der kommer ingen klingende mønt - udover altså godt tre mia. i årlige licensindtægter, og det er jo immervæk også en sjat.

Derimod bør der forestå en diskussion om, hvordan fremtidens public service overhovedet skal hænge sammen og finansieres på lidt længere sigt. For udfordringerne bliver enorme. Brian Mikkelsen har med Mogens Munk Rasmussen fundet sig en DR-bestyrelsesformand, der gør en dyd ud af ikke at brillere med visioner af nogen art, så ansvaret for at skyde en sådan debat afsted ligger helt oplagt på ministerens banehalvdel.

*


..

BRANCHENYT
Læs også