HSBC tager øretæve til 225 mia. kr.

Kreditkrisen tvinger nu verdens største bank, HSBC, til at skrive op mod 45 milliarder dollars på tabskontoen.

Tirsdag meddelte HSBC, at banken overtager investeringsselskaberne Cullinan Finance Limited og Asscher Finance Limited, der tilsammen ligger inde med værdipapirer til en værdi af 45 mia. dollars - eller 225 mia. kr.

HSBC, Hongkong and Shanghai Banking Corporation, er målt på markedsværdi verdens største bank, og derfor følger analytikere med særlig interesse, hvordan banken med hovedkvarter i London håndterer sin del af kreditkrisen.

Cullinan Finance Ltd. og Asscher Finance Ltd. er særlige, selvejende investeringsselskaber kaldet Structured Investment Vehicles eller SIV, som HSBC i lighed med mange af verdens andre store banker etablerede i lavrenteårene fra 2003 til 2005.

Der er tale om komplicerede konstruktioner, der har skullet sikre bankerne et betydeligt forretningsvolumen samtidig med, at SIV'erne og deres gerninger ikke har skullet figurere på bankernes regnskaber. Tillige er SIV'erne skruet sammen med henblik på at minimere skattebyrden for de som oftest velbeslåede investorer, der har fået tilbud om at deltage i disse potentielt lukrative investeringsforretninger.

Korte gældsbeviser


..

BRANCHENYT
Læs også