Dansk eksport i topform

2005 var et fantastisk år for dansk eksport. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at vareeksporten voksede med næsten 11,5 pct., mens væksten i tjenesteeksporten var på 10 pct. i forhold til 2004.

Baggrunden for de gode tider for dansk eksport er en blanding af talentfulde erhvervsfolk, god konkurrenceevne og solid vækst på mange af Danmarks eksportmarkeder.

Bemærkelsesværdigt er det, at danske virksomheder vinder markedsandele over en bred kam. De seneste tal fra OECD viser, at Danmark tabte markedsandele fra 2002 til 2004. Anderledes ser det ud for 2005. Her viser de første seks måneder af året nu tegn på, at Danmark vandt markedsandele. Det er seværdigt i og med, at de ekspanderende asiatiske økonomier tager en større del af kagen i OECD-området. Blandt andet fordi mange europæiske virksomheder flytter produktion til Asien med henblik på herfra at kunne forsyne det europæiske marked. Alene det at fastholde sin andel er derfor en stor præstation og kræver en meget betydelig vækst i eksporten...

BRANCHENYT
Læs også