Skattebøvl forsinker byggerier

Offenligt Privat Partnerskab i Danmark kan vise sig at være umuligt at gennemføre på grund af de danske moms- og skatteregler. Basiskontrakten for OPP er ubrugelig ifølge skatteeksperter.

Princippet om Offentligt Privat Partnerskab kan skatteteknisk vise sig at være så kompliceret at gennemføre i Danmark med fordel, at det kommer til at begrænse udbredelsen af OPP. Netop som det første danske OPP-projekt fik grønt lys fra skatteministeren ugen før jul, har embedsmænd i Finansministeriet sat spørgsmålstegn ved, om projektet kan bruges som skabelon for andre OPP-projekter.

Det drejer sig om byggeriet af Vildbjerg Skole i Trehøje Kommune i Vestjylland. Her kunne kommunens borgmester Svend Blæsbjerg og koncerndirektør Jens Bak-Nyhus fra entreprenørselskabet MT Højgaard den 16. december sætte spaden i jorden til et nyt skolebyggeri til ca. 120 mio. kr. på OPP-vilkår. Det skete med næsten et halvt års forsinkelse, fordi Skatteministeriet ikke uden videre ville godkende OPP-selskabet som ejer i skattemæssig forstand...

BRANCHENYT
Læs også