Stærk ZEW-indikator

Den amerikanske valuta var fortsat støttet af korrektioner oven på sidste uges svækkelse, og selv om det tyske ZEW-indeks viste usædvanlig styrke, holdt investorerne fast i deres dollars hen over tirsdagen. Større bevægelser blev det ikke til, men ud på eftermiddagen blev dollaren handlet til 619,20 kr. mod 618,00 kr. aftenen forinden.

Nøgletallene fra eurozonen lod ikke meget tilbage at ønske - set med euroinvestorernes øjne, for inden det vigtige tyske ZEW-indeks havde franskmændene fremlagt tal for deres industriproduktion i november. Den var steget med 3,1 pct. i forhold til måneden før, og den uventede store fremgang i den franske industriproduktion skyldtes i vidt omfang en stigning i bilproduktionen.

ZEW-indikatoren i Tyskland forsøger at greje forventningerne til den økonomiske udvikling blandt aktørerne i den finansielle sektor, og i januar-versionen blev indikatoren opgjort til 71,0 mod 61,1 i december. Den stigning lå langt over analytikernes gennemsnitlige forventninger, og de klare signaler om øget optimisme i finanssektoren kunne sammen med udsigten til rentestigninger i eurozonen på andre dage måske have givet euroen et hæderligt løft...

BRANCHENYT
Læs også