Blandet dansk aktiehandel

Det danske aktiemarked fik det forkerte ben ud af sengen mandag morgen, men i løbet af dagen blev de fleste minusser vekslet til plusser. Det toneangivende C20-indeks steg 1,16 point og landede i 393,36.

Softwareselskabet SimCorp havde en pæn opjustering af resultatforventningerne for indeværende år med til sine aktionærer. Både salget og driftsoverskuddet ser nu ud til at lande på et overraskende højt niveau. Markedet lod sig især imponere af den forbedrede lønsomhed i selskabet, der sælger og vedligeholder avancerede softwaresystemer til erhvervslivet. SimCorp-aktien blev ved med at stige hele dagen, og efter lukketid lå den i kurs 748,00 - 73,00 kr. eller 10,82 pct. over slutkursen inden weekenden.

Vestas Wind Systems kunne berette om endnu en stor vindmølleordre til Tyskland. 29 møller med en samlet kapacitet på 58 MW til levering i løbet af 2006. Selvom ordren ikke påvirker forventningerne til årsregnskabet, bekræfter den ifølge Vestas forventningerne til, at det tyske marked i årene fremover vil fortsætte på samme høje niveau som i 2005...

BRANCHENYT
Læs også