Fogh bløder op

KAPITALFONDE Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) siger nu rent ud, at han er klar til at ændre i regeringens udskældte indgreb mod kapitalfonde.

På sit ugentlige pressemøde i går kommenterede han bl.a. et høringssvar på skatteindgrebet fra A.P. Møller - Mærsk, der har været en af de skarpeste kritikere. A.P. Møller - Mærsk anklager blandt andet regeringen for at rokke ved den gamle skatteaftale om Nordsøolien fra 2003 og for at lave lovgivning i strid med EU-retten. Ifølge nyhedsbureauet Reuters sagde Anders Fogh Rasmussen, at regeringen kigger på de uhensigtsmæssigheder, som A.P. Møller Mærsk har påpeget:

»De ting, der er peget på, vil det ikke være uoverkommeligt at finde løsninger på løsninger, som ikke fortaber det sigte at stoppe kapitalfondenes skattespekulation,« lød det endvidere. A.P. Møller Mærsk har peget på uhensigtsmæssigheder i en række af elementerne i regeringens lovforslag, men Anders Fogh Rasmussen kom ikke nærmere ind på, hvor han ser muligheder for at imødekomme rederigiganten. Skatteminister Kristian Jensen har tidligere slået fast, at hovedelementerne i skatteforslaget - en beskæring af rentefradragsretten og en væsentlig sænkning af selskabsskatten - ligger fast uanset høringssvarene...

BRANCHENYT
Læs også