Salmonella-krig

Bakterier Slagterier vil bruge ultralyd, damp og støvsugning i krigen mod den sundhedsfarlige salmonella.

To nye metoder kan nedbringe forekomsten af sundhedsfarlige salmonellabakterier i svinekød. Det oplyste Danske Slagteriers formand, Bent Claudi Lassen, da brancheorganisationen fredag holdt delegeretmøde i København. Det ene projekt er udtænkt af instituttet Force-Technology og vil bruge ultralyd og damp til at begrænse mængden af salmonellabakterier på svinekroppe. Det andet projekt fra Slagteriernes Forskningsinstitut består af en støvsuger, som kan fjerne bakterier ved hjælp af damp.

De to udviklingsprojekter kan være med til at forbedre fødevaresikkerheden, sagde Bent Claudi Lassen. Slagterierne har hidtil brugt op mod en mia. kr. på at nedbringe forekomsten af salmonella. Den indsats skal fortsætte på en måde, så forbrugerne får mest mulig fødevaresikkerhed for pengene, sagde Bent Claudi Lassen...

BRANCHENYT
Læs også