Testlederens rolle i et program

I dag skal it-løsninger i projekter være sømløse. De skal dække en forretningsproces fra start til slut på tværs af organisationen, og brugeren må ikke mærke, om han arbejder i det ene eller det andet it-system.

Med moderne arkitektur er det muligt, men der vil ofte være to-tre nye systemer, der skal bindes sammen med eksisterende, måske ældre it-systemer. Det kan give udfordringer, når man arbejder med programmer, hvor flere projekter med indbyrdes afhængigheder gennemføres på samme tid. Ofte sker det, at projekterne går i hver sin retning med den konkrete it-løsning, og at man har mere fokus på egne leverancer end på programmets samlede leverance.

Som nævnt i tidligere klummer har programlederen en stor rolle i at lede programmet gennem projekterne og holde fokus på tværgående leverancer. Men det er også her, programtestlederen kommer ind i billedet. Han eller hun skal fra starten hjælpe projekterne med at holde fokus på de tværgående leverancer og sikre kvaliteten på tværs af systemerne...

BRANCHENYT
Læs også