Aktier i carry

PÅ DANSK udtales ordet ligesom karry (engelsk: curry) - og denne avancerede udgave af lån og invester sætter da også krydderi på tilværelsen for investorer og spekulanter.

Carry trade i japanske yen har fået en del opmærksomhed på det seneste. Efter at alle har sundet sig oven på tumulterne på de internationale aktiemarkeder, er der opstået en vis enighed om, at fundamentale ændringer for handlen med yen lå bag tendenserne til panik på de internationale aktiebørser. Et dramatisk kursfald i Kina lignede den udløsende faktor, men var mere konsekvens end årsag.

Carry trade i stor stil er et relativt ungt fænomen. Investeringsformen bruges af investorer og spekulanter. Samt af folk med mod til at finansiere deres forretninger eller boliger på en mere risikobetonet facon, end der almindeligvis tilbydes via de traditionelle kanaler. Carry trade er et barn af globaliseringen og moderne teknologi. På et splitsekund kan man sammenligne valutakurser og renter over hele kloden - og reagere på den viden...

BRANCHENYT
Læs også