Rockwool-prisen til klogt byggeri

Den svenske entreprenør Skanska og møbelgiganten IKEAs fælles Bo Klok-koncept belønnes sammen med Egedal Kommunes lavenergi huse i Nordsjælland for banebrydende boligbyggeri.

Det blev entreprenørkoncernen Skanska og den svenske IKEA-koncern, der i går blev hædret med årets Rockwool-pris sammen med den nordsjællandske Egedal Kommune. Prisen på 100.000 kr. til hver af de to prismodtagere blev overrakt af SFs folketingsmedlem Anne Grethe Holmsgaard i hendes egenskab af næstformand for Folketingets Energiudvalg.

Rockwool Prisen 2007 går ifølge begrundelsen for valget til to initiativer, der på hver sin måde er banebrydende for dansk boligbyggeri. Egedal Kommune skriver Danmarkshistorie ved som planmyndighed at stille lovkrav, der med byggeriet af 750 lavenergiboliger i Stenløse Syd skaber Danmarks største samlede lavenergibebyggelse. Og entreprenørkoncernen Skanska har sammen med IKEA udviklet konceptet Bo-Klok, der er fabriksfremstillede boliger til en fornuftig pris for hr. og fru Danmark..

BRANCHENYT
Læs også