Lov møder modstand

MILJØ Regeringen kalder den kommende omlægning af miljøafgifter for miljøvenlige. Men miljøorganisation ser helt modsat på omlægningen.

Det skader miljøet, når regeringen og Dansk Folkeparti inden for kort tid offentliggør ændringer af bilbeskatningen. Planen indebærer, at private mister muligheden for en billig benzinsluger på gule plader, mens mindre biler med lavt benzinforbrug slipper billigere i afgift. Det lyder umiddelbart som en gevinst for miljøet, men Ivan Lund Pedersen fra miljøorganisationen NOAHs trafikgruppe har et andet syn sagen.

»Systemet med de gule plader til private er himmelråbende tåbeligt, og når man så samtidig gør det andet, er man lige vidt. Det er den forkerte vej at gå at gøre nogle biler billigere, for det bliver bil nummer to og tre. Det vil erstatte kollektiv trafik og cykler. Hvis folk har flere biler, er det ikke til søndagsturen. Det er til den daglige pendling, og så får vi flere biler på gaden i myldretiden med de konsekvenser, det har. Man skal turde at gøre det dyre at svine,« siger Ivan Lund Pedersen...

BRANCHENYT
Læs også