Regeringen tager skraldet

Regeringens præsenterede i sidste måned sit bud på fremtidens affaldssektor. I regeringsudspillet er en række gode tiltag for de små og mellemstore virksomheder. Mere konkurrence, færre administrative byrder og landsdækkende principper for gebyropkrævning er blandt de punkter, som vil være en gevinst for de mindre virksomheder.

Et af de områder, som formentlig vil tiltrække sig stor opmærksomhed, er virksomhedernes mulighed for at benytte de kommunale genbrugspladser. Håndværksrådet vil derfor gerne pege på en central problemstilling, som politikerne bør notere på dette område.

Landet over eksisterer der i dag en lang række forskellige regler, lige fra at virksomhederne ikke må komme på genbrugspladserne over diverse betalingsformer med enten vægt eller kuponer til betalingsmodeller, hvor virksomheder skal betale for at have adgang til pladserne, uanset om de benytter dem eller ej. Problemet med den sidste model er, at enkelte kommuner har indrettet deres betaling, således, at virksomheder tvinges til at betale regninger på op til 50.000 kr. - uanset om de bruger kommunens genbrugspladser eller ej. Håndværksrådet tager skarpt afstand fra denne betalingsmodel, men med den nuværende lovgivning i hånden er det tilladt for kommunerne...

Læs også