Verdenssuccesen fra Hornbæk

Alene navnet på Ilse Jacobsens mærke signalerer, at Hornbæk er det vigtigste sted for den 46-årige virksomhedsejer. Men Ilse Jacobsen Hornbæk er for længst nået ud over Hornbæks grænser og sidder som mærke i tøj, sko og accessories over hele Europa.

Ilse Jacobsen går mange hundreder kilometer om året på messer i pulserende modemekkaer som New York, London og Milano. Det hæsblæsende moderigtige citylife, som de fleste fashionistas ville give deres dyreste stiletsko for at være en del af, virker helt modsat på Ilse Jacobsen.

»Jeg får det dårligt, hvis jeg er i en storby for længe. Folk skubber, og der er for meget larm. Jeg har det bedst med skov og strand og at være en del af et lille samfund. Når jeg er i London eller Milano eller i andre storbyer, så er det Hornbæk, jeg længes efter. Det er dér, jeg er vokset op, og det er der, jeg bor i dag. Jeg tror aldrig, man bliver for gammel til at have hjemve,« siger Ilse Jacobsen, der åbnede sin første tøjforretning i Hornbæk i starten af 1990erne, selv om de fleste rystede på hovedet af den idé...

Læs også