»En tåbelig ordning«

Martin Mellerup føler, at regler om et særligt mærkat for private gulpladebiler udstiller ham som potentiel skattesnyder.

• »Det havde jeg godt nok ikke forventet af en VK-regering.«

Martin Mellerup er blandt de 120.000 private ejere af en bil på gule plader, som fra næste uge tvinges til at køre rundt med et mærkat i bagruden med teksten: Bilen må bruges privat.

Ordlyden er han enig i, men ideen med at brændemærke lovlydige bilister, som tilfældigvis har valgt at købe en bil på gule plader, finder han usmagelig.

»Det er noget af det værste, man nogensinde har lavet,« siger Martin Mellerup.

Han ejer en ældre Citroën Picasso fra 2002 købt på gule plader, fordi det giver god plads til familiens store hobby: Hunde.

Det manglende bagsæde giver god plads til hunde, og løsningen har indtil nu fungeret upåklageligt.

Alligevel vil glæden ved at trille ned af villavejen i Kjellerup ikke være den samme fremover, hvilket forklares med et indgreb fra skatteminister Kristian Jensen (V), der i jagten på misbrug af firmabiler har valgt at udstyre alle private gulpladebiler med et hvis skilt prydet med Skats gule logo.

»Jeg føler mig hængt ud som potentiel skattesnyder. Det er en tåbelig ordning, der nærmer sig et overvågningssamfund,« siger Martin Mellerup.

At indgrebet samtidig rummer uanede muligheder for misbrug, og derfor på ingen måde fremstår som en skudsikker løsning i jagten på misbrug af firmabiler, gør ikke Martin Mellerups humør bedre.

Forfærdeligt lovsjusk
Han har f.eks. svært ved at se, hvad der skal forhindre, at der i løbet af kort tid vil være masser af mærkater i omløb, når bilister uden videre kan henvende sig til Skat for at få et nyt mærkat, når det gamle angiveligt er gået i stykker, faldet af eller forsvundet sammen med en ødelagt bagrude.

»Skal jeg sige det pænt, ligner det her lovsjusk af værste skuffe.«

At Martin Mellerup mener det alvorligt understreges af, at han ikke agter at bruge søndagen på at sætte mærkater i bagruden på sin Picasso. Selv om det i værste fald kan koste 800 kr. i bøde, står han fast: »I første omgang har jeg ikke tænkt mig at montere mærkatet.«

Ligesom mange andre utilfredse bilister, der de seneste dage har luftet deres vrede overfor Morgenavisen Jyllands-Posten, håber han, at Kristian Jensen ender med at tage ordningen af bordet.

michael.stenvei@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også