Ugens regnskab kommer fra FLS

? For en kort bemærkning nåede C20-indekset op over niveau 500 i seneste uge, men globale aktiebekymringer fik overtaget i ugens to sidste dage.

Den internationale stemning har gode muligheder for at blive styrende i kommende uge, idet investorerne kun får regnskab fra ét C20-medlem, og det er FLSmidth.

Mandag
De europæiske og amerikanske markeder er lukkede grundet 2. Pinsedag.

Tirsdag
? Entreprenør- og asfaltvirksomheden Arkil Holding, som har skiftet navn fra Ove Arkil, aflægger regnskab for første kvartal. 2006 bød på en driftsindtjeningsfremgang på 44 pct. til 55,5 mio. kr. og en mere markant fremgang i overskuddet. I fjor solgte Arkil sin aktiepost i olieselskabet Denerco Oil, hvilket gav en engangsindtægt på 78,9 mio. kr.

Arkil skrev i helårsregnskabet, at selskabet venter et lavere aktivitetsniveau i 2007.

Arkil har tidligere sat fokus på træghed i kommunernes lyst til vedligeholdelse af vejnettet grundet kommunalreformen. Arkil henter godt 50 pct. af indtægterne fra det hjemlige marked.

Tirsdag får investorerne også et regnskab Curalogic, som er ved at udvikle en ny allergibehandling.

Det er en brugervenlig tabletbaseret behandlingsmetode. Danske Bank, som stod for børsnoteringen af Curalogic, gentog den 14. marts sin købsanbefaling på selskabets aktier.

Den britiske gigant Vodafone Group er aktuel med årsregnskab. Vodafone Group, som er Europas største mobiltelefonoperatør, fik den 11. april gode ord med på vejen fra Deutsche Bank.

Onsdag
? FLS leverer ugens C20-regnskab, når tallene for første kvartal skal lægges på bordet. Opbygning af infrastruktur i Kina, Indien, Mellemøsten og USA har understøttet begge forretningsenheder hos FLS, som bygger cementfabrikker og anlæg til mineindustrien. FLS og aktiemarkedet har oplevet store op- og nedture sammen.

I øjeblikket er FLS i kridthuset såvel i C20-indekset som hos investorerne, idet de cykliske cementmarkeder kører i højeste gear, samtidig udlever mineindustrien et comeback af fineste kaliber.

I helårsregnskabet skuffede FLS en anelse med forventningerne til helåret, men det er ventet, at de lidt svage prognoser for 2007 tager mere udgangspunkt i forsigtighed hos ledelsen end den ventede udvikling i branchen.

FLS hævede forventningerne til 2006 fire gange og afsluttede succesåret med massiv vækst i driftsindtjeningen på 120 pct. til 775 mio. kr. FLS venter, at indtjeningen vil stige til 1,1-1,3 mia. kr. i 2007.

Aktieanalytiker Holger Smidth venter FLS kan levere en større indtjening, idet analytikerens prognose lyder på 1,42 mia. kr. for helåret.

»Kvartalsrapporten vil ikke blot sætte fokus på den driftsmæssige udvikling, men også blive nærlæst for nyt om overtagelsen af GL&V's globale mineralaktiviteter.

Spørgsmålet er om selskabet vil løfte sløret for nogle af de salgs- og omkostningssynergieffekter,« udtaler Holger Smidth, som har den positive overvægt-anbefaling på FLS-aktien.

Jyske Bank ser mere negativt på FLS-aktien, som den 12. marts fik gentaget reducer-anbefalingen. Jyske Bank vurderede, at aktien er for dyr. Banken venter, at FLS når en driftsindtjening på 1,31 mia. kr.

Per Aarsleff, som kører med forskudt regnskabsår, aflægger halvårsregnskab. Efter et overskud på 110,2 mio. kr. i 2005/06 ventes overskuddet at stige til 120 mio. kr. før skat i 2006/07, hvilket blev gentaget i seneste kvartalspræsentation.

Den seneste udvikling i Per Aarsleff-aktien har været rigtig god med kursrekorder til følge. Investorerne håber, at Per Aarsleff kan hæve forventningerne, hvilket næsten er blevet til en fast kutyme i denne regnskabssæson.

Store dele af selskabets indtægter hentes fra opgaver for kommunerne, som har været tilbageholdende med investeringslysten efter kommunalreformen.

Kommunernes investeringslyst er regnskabets ”dark-horse”.

Norges største virksomhed Statoil er aktuel med regnskab for første kvartal. Finanshuset Societe Generale gav Statoil-aktien en salgsanbefaling i en analyse fra den 30 april og pointerede, at det sker trods en svag udvikling i Statoil-aktien over det seneste år.

Torsdag
? De største skandinaviske regnskaber skal findes i Norge, når oliefragtrederiet Frontline og aluminiumskoncernen Norsk Hydro, som har frasolgt sine olieaktiviteter til Statoil, er aktuelle med kvartalsregnskaber.

Den tidligere investordarling Dell skal igen levere resultater til investorerne, men de seneste to år har Dell oplevet hård konkurrence fra Hewlett-Packard, hvilket har ført til tab af markedsandele for Dell.

Dells tidligere succes blev grundlagt på koncept med salg direkte til forbrugerne, men netop den fundamentale direct-to-consumer strategi har været udnævnt af analytikere som årsag til de seneste års tilbagegang.

Dell annoncerede i seneste uge et samarbejde med detailgiganten Wal-Mart, hvilket vil bryde med årtiers strategi.

Samarbejdet er første skridt på vejen til det globale detailsalg, udtalte en talsmand for Dell.

Fredag
? Det bliver en stor nøgletalsdag, idet investorerne fredag får præsenteret den amerikanske arbejdsmarkedsrapport samt det vigtige ISM-erhvervsbarometer.

Det amerikanske arbejdsmarked har vist styrke med solid jobskabelse og lav arbejdsløshed trods nedturen i det amerikanske boligmarked i 2006.

Investorerne frygter dog, at en for positiv udvikling i arbejdsmarkedet kan skabe løn- og inflationspres.

De amerikanske ISM-opgørelser har udviklet sig helt anderledes, og er i løbet af 2006 blevet presset i bund.

Det har været med til at understøtte forventningerne om en markant amerikansk afmatning. Den tidligere centralbankchef Alan Greenspan har gang på gang talt om amerikansk recession.

I januar faldt ISM-barometeret under grænseværdien på 50 og indikerede dermed direkte faldende aktivitet.

Spekulationerne om en amerikansk afmatning fik et skud for boven i seneste ISM-opgørelse, idet barometeret steg til 54,4.

De seneste amerikanske makroøkonomiske nøgletal har understøttet optimisternes tro.

Fredagen byder også på PMI-erhvervsbarometer for eurozonen, men her er uenigheden blandt økonomerne mindre.

Den europæiske økonomi, som er drevet frem af Tyskland, ventes at fortsætte sin gode udvikling. Det ventes fortsat at være afspejlet i PMI-erhvervsbarometeret.

www.aktiefokus.dk

BRANCHENYT
Læs også