Nyt forum vil presse politikere og erhvervsliv

Fremtrædende danske og internationale erhvervsfolk og forskere vil bruge deres indflydelse på at hjælpe Danmark med at få en succes ud af klimatopmødet i 2009.


Der er nu 974 dage tilbage til at overbevise verdens store CO2-udledere om, at de skal gå med i en global klimaaftale på FN-topmødet i København i december 2009.

Miljøminister Connie Hedegaard (K) startede nedtællingen med et tryk på en knap, da hun torsdag var med til at præsentere partnerskabet Copenhagen Climate Council (Københavns Klimaråd).

Det internationale forum af erhvervsledere og videnskabsfolk tæller bl.a. Virgin-grundlæggeren Richard Branson, professoren og forfatteren Tim Flannery, chefen for Dong Energy, Anders Eldrup, Danfoss-direktør Jørgen Mads Clausen og adm. direktør Erik Rasmussen fra Huset Mandag Morgen. Formålet med initiativet er at gøre topmødet i 2009 til en succes.Bedre end Kyoto
Den klimaaftale, der skal indgås i København, skal være bedre end Kyoto-aftalen, understregede Richard Branson på pressemødet.

- Kyoto vil gå over i historiebøgerne som symbol på en fiasko. Om to et halvt år afløses navnet Kyoto af København, og vi er nødt til at lave en troværdig aftale i København og få USA, Kina og Indien med om bord, sagde Virgin-milliardæren.

Branson erkendte, at han som forretningsmand selv er en del af klimaproblemet, og han slog til lyd for, at flyselskaber bruger en del af deres profit på at udvikle klimavenlige brændstoffer.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også