Chicago trak renten op

Det afgørende træk i torsdagens obligationsmarked kom i dagens sene handel, idet det regionale barometer fra Chicago steg markant. Det sendte renterne i vejret på en dag, som ikke var tiltænkt den store betydning inden fredagens store nøgletalsdag.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede torsdag 0,14 point lavere i kurs 96,88 med en effektiv rente på 4,44 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,28 lavere i kurs 89,42 med en effektiv rente på 5,12 pct.

I den sene handel overraskede det regionale PMI-erhvervsbarometer fra Chicago med en massiv fremgang til 61,7 i maj fra 52,9 i april. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning til 54.

»Den store overraskelse fra Chicago-barometeret skubbede renterne i vejret, og opgørelsens underkomponenter pegede på stigende priser grundet energi- og råvarepriserne,« udtalte analytiker Peter Frossing fra Danske Bank til RB-Børsen.

Lidt tidligere fik investorerne anden revidering af den amerikanske BNP-opgørelse for første kvartal. BNP-væksten blev nedrevideret til 0,6 pct. på annualiseret basis fra første vækstopgørelse på 1,3 pct. I dag får investorerne den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for maj og lidt senere den vigtige opgørelse over ISM-erhvervsbarometeret.

»Det er to af de vigtigste nøgletal, som investorerne får serveret fredag, så tallene vil tiltrække stor opmærksomhed. Vi venter en jobskabelse på 175.000, og dermed en arbejdsmarkedsrapport som vil vise styrke,« udtalte Peter Frossing, som venter en mindre tilbagegang i ISM-erhvervsbarometret.

»De to store offentliggørelser ventes at overskygge præsentationen af privatforbruget og den personlige indkomst i april, som indeholder inflationsindikatoren PCE-deflatoren,« udtalte Peter Frossing.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også