Renterne steg på gode jobtal

De danske investorer fik fredag inspirationen fra USA. Nøgletallene var af fineste kaliber, og de kunne dermed kaste ekstra lys over de usikre fremtidsudsigter for økonomien. Både den amerikanske arbejdsmarkedsrapport og ISM-erhvervsbarometeret for maj gav optimisterne yderligere tro på den amerikanske økonomi. Det mindskede sandsynligheden for amerikanske rentenedsættelser, hvilket tyngede de fastforrentede værdipapirer.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag 0,24 point lavere i kurs 96,64 med en effektiv rente på 4,48 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,15 point lavere i kurs 89,27 med en effektiv rente på 5,13 pct.Stærk rapport
Ved eftermiddagstid fik investorerne den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for maj, som viste sig fra sin stærke side. Den amerikanske jobskabelse lød på 157.000 nye job uden for landbruget efter en jobskabelse på blot 80.000 i april. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet en jobskabelse på 135.000. Ledigheden lå uændret på 4,5 pct.

I den sene handel fik investorerne præsenteret ISM-opgørelsen, som hører til blandt de fremadskuende indikatorer. ISM-erhvervsbarometeret for maj overraskede positivt og steg til 55,0 fra 54,7 i april. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet et lille fald til 54,0.

»Dagens to nøgletal peger på, at der er mulighed for en mere holdbar fremgang i økonomien, og det mindskede udsigterne til rentesænkninger hos den amerikanske centralbank. Især ISM-erhvervsbarometeret understøtter vækstforventningerne til den amerikanske økonomi«, udtalte Johnny Bo Jakobsen fra Nordea Markets.RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også