Ny nedtur for Lundbeck

For anden gang på kun tre måneder har koncernen måtte opgive et lovende produkt - det udløste nyt kursskred.

Det kører ikke for medicinalkoncernen Lundbeck. For anden gang på kun nogle få måneder har firmaet måttet opgive ellers lovende forskning. Denne gang var det midlet mod slagtilfælde, Desmoteplase, der fejlede på samme måde som søvnmedicinen Gaboxadol.

I begge tilfælde var der tale om såkaldt fase III-studier, hvilket er meget tæt på en egentlig ny medicin.

»Pipelinen ser nu for alvor tynd ud, og vi ser fortsat behov for en styrkelse af den gennem opkøb. De resterende to fase III-projekter hos Lundbeck, Bifeprunox og Nalmefene, har ikke potentiale til at løfte indtjeningen efter Lexapro, når patentet udløber i 2012,« skriver Sydbank i en kommentar.Fem-seks kr. pr. aktie
Banken mener, at opgivelsen af Desmoteplase reelt kun svarer til en værdi på fem-seks kr. pr. aktie og fastholder sin neutrale anbefaling. Jyske Bank er på linie med Sydbank med en vurdering af, at opgivelsen bør koste omkring fem kr. på aktiekursen.

»Oven på den skuffende nyhed om Desmoteplase nedjusterer vi vores kursmål fra 135 kr. pr. aktie til 130 kr. Nyheden lægger selvsagt et forøget pres på Lundbeck og koncernens alt for svage pipeline,« siger aktianalytiker Frank Hørning Andersen, Jyske Bank.

Lundbecks adm. direktør Claus Bræstrup er enig med analytikerne i vurderingen af koncernens forskning. Han erkender, at balancen i pipelinen er skæv, og at Lundbeck har for mange produkter i de tidlige faser og for få på fase III.

Lundbecks dominerende indtjeningskilde er det antidepressive middel Lexapro, hvis patent udløber i 2012 i USA. Her har man en afløser på vej, foreløbig betegnes LU21004. Det er i fase II, og Claus Bræstrup har tidligere fortalt, at det kan være klart til markedet omkring 2010.

2007 har foreløbig været et sort år for aktionærer i medicinalkoncernen. Da man i marts måtte opgive Gaboxadol kappede det 5,6 mia. kr. af markedsværdien, og i går røg der så yderligere nogle milliarder.

soeren.kragballe@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også