Lundbeck blev knockoutet

Generelt var stemningen positiv i de europæiske markeder efter stærke nøgletal fra USA. C20-indekset kørte dog sit eget løb og lukkede efter uensartet udvikling 0,41 pct. lavere i 498,50. Fredagens nyhedsstrøm blev domineret af Lundbeck, der fik en øretæve grundet dårlige resultater for Desmoteplase-medikamentet.

Investorerne gav Lundbeck en kæberasler, efter at det kom frem, at forsøgene med Desmoteplase, som er til behandling af slagtilfælde, ikke har den ønskede effekt. Lundbeck kæmper i forvejen med en svag pipeline (medikamenter under udvikling), da selskabet i slutningen af marts stoppede udviklingen af Gaboxadol mod søvnfortyrrelser. Ifølge koncernchef Claus Bræstrup vil et eventuelt stop for Desmoteplase være med til at ændre grundlæggende på selskabets pipeline. Lundbeck faldt hele 8,7 pct. til kurs 126,3.

Kursmål sat ned
Danske Equities har sænket Lundbecks fair value til 130 kr. fra 140 kr. Dog fastholder finanshuset anbefalingen "hold". Jyske Bank sænkede ligeledes kursmålet, dog kun med 5 kr. til 130 kr. Banken fastholder sin "reducer" anbefaling. Sydbank fastholdt ligeledes sin "neutral" anbefaling.

»Udviklingen af desmoteplase har hele tiden været forbundet med stor risiko, og de dårlige resultater kommer dermed ikke som en total overraskelse. Pipelinen ser nu for alvor tynd ud, og vi ser fortsat behov for en styrkelse af pipelinen gennem opkøb,« skrev Sydbank.

Trygvesta tabte betydelige 2,7 pct. til 467, mens Topdanmark faldt 0,9 pct. til kurs 1014. Det amerikanske finanshus Goldman Sachs indledte fredag dækning af de to danske forsikringskoncerner, hvilket ikke var rar læsning for investorerne. Trygvesta fik anbefalingen "sælg" og et kursmål på 438. Topdanmark fik ligeledes anbefalingen "sælg" og et kursmål på 995.Skibe til salg
A.P. Møller-Mærsk vil sælge fem containerskibe til en værdi af 220 mio. dollars. Det skulle angiveligt være Mediterranean Shipping Company, der er klar som køber, skrev shippingavisen Trade Winds. A.P. Møller-Mærsks B-aktie lukkede 0,4 pct. højere i kurs 67.900.

Danske Bank lukkede 0,3 pct. højere i kurs 242. Økonomistyrelsen har valgt Danske Banks tilbud på at blive statens nye betalingsformidler.

De ansatte på Cheminova, der er ejet af AurigaIndustries, genoptager fredag efter markedets lukketid arbejdet. Strejken har varet i 14 dage. Auriga lukkede 0,6 pct. lavere i kurs 177.

»Vi venter, at de to ugers produktionsstilstand, som har været en følge af strejken, vil have en negativ effekt på bundlinjen i andet kvartal. Samtidig vurderes de øgede omkostninger til løn at have en varig negativ effekt på resultatet«, skrev Sydbank.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også