Citymail får fyldt kassen

Post Danmarks norske konkurrent fik kapitalindsprøjtning på ca. 91 mio.

Det norske postvæsens danske datterselskab, Citymail, har fået en kapitalindsprøjtning på op mod 91 mio. kr.

Det sker et halvt år efter, at Citymails postbude trak i deres sorte uniformer og indledte kampen mod Post Danmarks de facto monopol på brevomdeling.

Massiv markedsføring
Citymail har dog også brugt det meste af sidste år på at få forretningen på benene, og selskabet har kørt store markedsføringskampagner for at få kunder i butikken.

Ifølge selskabets adm. direktør Jarle Trandokken er kapitaltilførslen planlagt, og Citymail følger sin forretningsplan, siger han.

»Vi følger vores plan, og vi er på vej mod at opfylde vores målsætning om at blive landsdækkende,« siger Jarle Trandokken, der hverken vil gå i detaljer med om økonomi eller kommende tiltag.

Trandokken har tidligere sagt, at det norske postvæsen er klar til at bruge et trecifret millionbeløb på at vinde en stor bid af det mest attraktive marked i Post Danmarks brevforretning.

Industriel post er masseforsendelser fra en afsender, f.eks. banker og forsikringsselskaber, og den type breve er langt billigere at håndtere i et distributionssystem, bl.a. fordi det ikke er nødvendigt at samle den op i postkasser.

Foreløbigt må Citymail dog kun omdele breve på over 50 g, da Post Danmark stadig har eneret på de letteste breve - der dog også udgør langt hovedparten.

Citymail koncentrerer sig i første omgang om hovedstadsområdet, men planen er at blive landsdækkende over en årrække.

jesper.hoberg@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også