Halløj i køkkenet

HOTEL Trods en masse halløj i køkkenet lykkedes det i 2006 for det danmarksberømte hotel og spisested D'Angleterre at sikre en solid fremgang i indtjeningen, fremgår det af årsregnskabet.

Driftsoverskuddet voksede fra 7,9 mio. kr. i 2005 til 12,8 mio. kr. Men fremgang kunne have været endnu bedre. »Udviklingen er baseret på stigning i priser og antal værelsesovernatninger. Restaurantdriften har haft en negativ udvikling grundet stor udvikling i køkkenledelsen i 2006,« skriver ledelsen. Bemærkningen dækker bl.a. over den uro, der opstod, da køkkenchefen Rasmus Kofoed under stor skandale forlod D'Angleterres restaurant. Han var netop blevet ansat under stor opmærksomhed som en internationalt prisbelønnet stjernekok, som efterfølgende satte et hold af velrenommerede kokke til at rykke hotelrestauranten op i den øverste liga. Men så højtgearet skulle gastronomien åbenbart heller ikke være, mente hotelledelse. I hvert fald forlod Rasmus Kofoed stillingen i efteråret 2005 i protest over at blive bedt om fortsat at lave retter som stjerneskud og pariserbøffer. Udover uroen om køkkenchefen har det økonomiske år for D'Angleterre været præget af store investeringer, som er gået til renovering af hotellet.

For 2007 forventer hotellet, som ejes af Henning Remmen, fortsat fremgang, fordi markedet er gunstigt, og ny køkkenledelse er rekrutteret fra interne rækker.

loa

BRANCHENYT
Læs også