GN ruster sig til retsopgør

Retssag Koncernen har endnu ikke oplevet stor personaleflugt fra høreapparatvirksomheden ReSound.

GN Store Nord er i gang med at forberede sit indlæg til den tyske domstol, som skal behandle konkurrencemyndighedernes afslag på ReSound-handlen med Phonak. Der bliver en høring i august, hvor koncernen regner med svar på sin ansøgning om en midlertidig godkendelse af handlen.

Det oplyser finansdirektør Jens Due Olsen, GN Store Nord, der er blevet fritaget for andet arbejde og er øremærket løsningen på salget af ReSound.

Afslaget fra de tyske konkurrencemyndigheder i april på salget af høreapparatvirksomheden GN ReSound til schweiziske Phonak for 15,5 mia. kr. udløste nærmest et granatchok i koncernen.

Selv om afslaget ”kun” dækker Tyskland, var det nok til at bremse handlen på verdensplan.

Derfor har de to parter appelleret afgørelsen til en civil domstol og håber på en hurtig sagsbehandling.

Aktionærerne skulle op til sommerferien have haft 61 kr. pr. aktie udbetalt som et led i handlen, men det kan tidligst komme på tale til jul - hvis overhovedet.

Aktiekursen på GN styrtdykkede i april til omkring 64 kr. Den seneste tid har kursen så ligget fast på det niveau, indtil der er nyt fra Tyskland. Siger domstolen også nej, vil det medføre et nyt kursfald.

Tålmodigt personale
For de fleste virksomheder ville denne langvarige ”limbo” have betydet massiv flugt af medarbejdere, men det afviser GN er tilfældet i Ballerup.

»Jeg synes, at medarbejderne håndterer det godt. Hvis der er noget, som vores medarbejdere har oplevet de seneste mange år, er det forandringer. Og de har været utroligt tålmodige og robuste i den proces. De fleste har valgt at forholde sig til salget, som om det bare er en ny situation,« siger Jens Due Olsen.

Der har gået nogle rygter om, at I skulle have mistet nøglemedarbejdere til Oticon. Kan du genkende den situation?

»I vores branche er der ikke den store mobilitet mellem os og William Demant (Oticon). Der findes folk, som har arbejdet for begge selskaber, men det er ikke mange. Det opfattes lidt som landsforræderi. Den største konkurrent er mange gange også den største rival, så der kan godt gå lidt ”religion” i det,« siger Jens Due Olsen.

Kæmper med polakker
Kursen på GN-aktien er i det hele taget knyttet op på en del ubekendte faktorer. Ud over ReSound kæmper koncernen også om et større milliardbeløb med et polsk teleselskab. Den sag er gået i en international voldgift i Wien.

»Vi venter på en endelig rapport fra den uafhængige ekspert, som er udpeget af domstolen i Wien. Han forsøger at komme med et bud på det beløb, som polakkerne i givet fald skylder os. Når den rapport kommer, skal begge parter kommentere rapporten og senere kommentere hinandens kommentarer. Vi håber på en afklaring i løbet af 2008, men foreløbig har det taget seks år,« siger Jens Due Olsen.

soeren.kragballe@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også