Investorer lader banken bestemme

Investering Danske Bank har succes med et produkt målrettet de kunder, der ikke gider involvere sig i forvaltningen. På syv måneder har kunder skudt syv mia. kr. i FlexinvestFri.

Langt fra alle danskere gider arbejdet og besværet med at investere opsparingen på egen hånd.

Det mærker Danske Bank tydeligt, idet kunderne nærmest står i kø efter FlexinvestFri, der er et investeringsprodukt, hvor banken styrer opsparingen på kundernes vegne 100 pct.

Siden etableringen for syv måneder siden er der skudt næsten syv mia. kr. i FlexinvestFri, som udelukkende er til frie midler. Inden året er omme, forventer Danske Bank, at formuen har passeret 10 mia. kr.

Omfanget af succesen kommer lidt bag på storbanken.

»Jeg ved ikke, om det er et Columbusæg, men der er ingen tvivl om, at vi har ramt et stort behov. Der er en kolossal efterspørgsel. Det er blevet rasende populært på meget kort tid,« siger Morten Kyhn Sindby, underdirektør i Danske Bank.

Danske Bank udviklede produktet, fordi banken mente, at den i forvejen stod meget stærkt blandt de kunder, der selv vil engagere sig via internettet, men manglede et produkt til de kunder, som ikke interesserer sig for at pleje investeringerne.

»Vi besluttede at gøre noget for alle dem, der er ligeglade med investering, og som ikke ønsker at købe og sælge værdipapirer løbende,« siger Morten Kyhn Sindby.

Med FlexinvestFri fastsætter bank og kunde i fællesskab kundens risikoprofil. Der er tre kategorier. Jo mere villig kunden er til at løbe en risiko, jo større en andel af formuen bliver investeret i aktier.

Derefter styrer banken alt. To gange om året modtager kunden en rapport, som viser, hvordan det er gået.

Mange ældre kunder
»En meget stor del af kunderne har tidligere ligget 100 pct. i obligationer, fordi de har været drevet af, at de ikke gider have noget med investeringerne at gøre. Der er specielt mange ældre blandt kunderne,« siger Morten Kyhn Sindby.

Det gennemsnitlige indskud er på 250.000 til 500.000 kr.

»Kunderne oplever mere FlexinvestFri som løsningen på et problem med at få placeret en formue end som et investeringsprodukt,« siger Morten Kyhn Sindby.

Det har en pris at få andre til at forvalte ens formue. Med FlexinvestFri skal kunder betale tre typer omkostninger.

Danske Bank kræver op til 0,8 pct. i samlede købs- og salgsomkostninger, når kunder går ind i og efter nogle år ud af FlexinvestFri.

Dertil kommer op til 1,4 pct. i årlige omkostninger til administration samt op til 0,3 pct. om året for at fordele formuen på aktier og obligationer.

»Jeg synes, det ikke er dyrt. Det er et pasningsprodukt, hvor alt er overladt til banken. Det eneste, man som kunde skal holde øje med, er den løbende rapportering fra banken. Alt andet er overladt til banken. I det lys synes jeg, det er en meget fair pris for sådan en løsning,« siger Morten Kyhn Sindby.

kristoffer.brahm@jp.dk


BRANCHENYT
Læs også