Fordel at renten stiger?

Renten er på vej op. Og det er ikke længere kun den korte rente. Også den lange er begyndt at røre på sig.

Efterhånden er kursen på den obligation, som enhver fornuftig bank- eller realkreditmand bør anbefale boligkøbere nemlig den 30-årige 5 pct. obligation på vej ned mod de 95.

Kommer den ret meget længere ned, kan banker og realkreditinstitutter godt begynde at varsle de ansatte om weekend - og overarbejde, for så vil tvivlen begynde at brede sig i de små hjem. Boligkøberne vil komme i tvivl om, hvilket lån de skal vælge. Boligejere begynder at overveje, om de skal konvertere deres lån.

Hvilke muligheder har de?

Rentetilpasningslån - bedst kendt som flexlån. Dem er der mange, der ikke bryder sig om, fordi renten skal tilpasses flere gange om året, og det sidder formentlig i de fleste, at renten på de korte flexlån er steget på blot et år fra godt 2 til nu 4,6 for det billigste flexlån.

I runde tal betyder en stigning på 2 pct. point, at man skal betale 40.000 kr. ekstra om året i renter på et boliglån på 2 mio. kr. Det er ca. 30.000 kr. netto. Og det kan man da få en fornuftig skiferie for, pæne møbler - og bil nr. to for...

BRANCHENYT
Læs også