Positiv stemning

Det danske obligationsmarked lukkede onsdag højere, selv om Den Europæiske Centralbank (ECB) hævede renten som ventet og signalerede yderligere pengepolitiske stramninger i fremtiden.

Begge udfald fra rentemødet var mere eller mindre ventet af de fleste markedsdeltagere, hvorfor en bibeholdelse af inflationsudsigterne for næste år bidrog til højere kurser.

Det toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,23 point højere i kurs 96,70 med en effektiv rente på 4,48 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 højere i kurs 89,10 med en effektiv rente på 5,14 pct.

ECB hævede onsdag eftermiddag sin toneangivende rente med 25 basispoint til 4,0 pct. som ventet. Den danske Nationalbank fulgte trop senere på dagen og hævede den toneangivende rente til 4,25 pct.

Et klart signal
Trichets udtalelser om, at pengepolitikken fortsat er lempelig er et klart signal, men de faldende renter skyldes formentlig, at markedet allerede har indkalkuleret denne og en yderligere rentestigning til september, vurderede cheføkonomen.

Desuden bibeholdt centralbanken inflationsudsigterne for næste år, og det kan også have været medvirkende til de højere obligationskurser, vurderer Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken.

Onsdag eftermiddag kom der endelige tal for den amerikanske produktivitet uden for landbruget i første kvartal, og disse blev nedrevideret til 1 pct. i forhold til det første estimat på 1,7 pct. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en fremgang på 2,4 pct.

Enhedslønomkostningerne steg 1,8 pct. mod det første estimat på 0,6 pct. Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 5/32 point højere i kurs 96 10/32 med en effektiv rente på 4,97 pct.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også