OMX anmeldt

værdipapirhandel Aktiebørsen Dansk AMP har meldt OMX til de svenske konkurrencemyndigheder. Dansk AMP mener, at OMX Group misbruger sin dominerende stilling på markedet.

Den nordiske OMX Group, som blandt andet ejer Københavns Fondsbørs, er blevet meldt til de svenske konkurrencemyndigheder, Konkurrensverket. Bag anmeldelsen står aktiebørsen Dansk AMP, som mener, at OMX misbruger sin dominerende stilling på det nordiske børsmarked, fordi OMX forsøger at forhindre et nyt nordisk børssamarbejde mellem den svenske markedsplads AktieTorget og Dansk AMP.

»Dansk AMP har anmodet om de svenske konkurrencemyndigheders assistance, fordi vi mener, at OMX misbruger sit monopol som IT-leverandør af det fællesnordiske handelssystem, Saxess, til at forhindre vores nye børssamarbejde med AktieTorget,« siger adm. direktør Søren Thestrup, Dansk AMP.

To danske selskaber - etiketvirksomheden Klimax og Danish Airlaid Technology - har ifølge Dansk AMP allerede indgået aftale om optagelse på AktieTorget. OMX har ifølge anmeldelsen nægtet at oprette selskaberne i handelssystemet.

First North er OMX' markedsplads for mindre og mellemstore selskaber, mens Dansk AMP er en dansk markedsplads også med fokus på de mindre selskaber.

/ritzau/

BRANCHENYT
Læs også