Jensen vil sælge bøffer i Tyskland

RESTAURANTER Den danske restaurantkæde vil åbne 20 nye restauranter i de kommende år, og væksten vil ske i udlandet.

Tyskerne skal lokkes til at spise store bøffer til små priser. Jensens Bøfhus indleder til efteråret en offensiv i Tyskland med åbning af en restaurant i Lübeck. Etableringen syd for grænsen er et led i en ambitiøs satsning på udlandet. I alt vil Jensens Bøfhus åbne 20 restauranter i de kommende år, og væksten vil ske i udlandet, da restaurantkæden er ved at vokse ud af Danmark.

»Med 28 restauranter er det danske marked ved at være mættet, og derfor satser vi på udlandet. Vi har godt fat i Sverige, og jeg ser store muligheder i Tyskland, hvor der er en række store byer den nordlige del af landet, som ligger indenfor en overkommelig afstand på 1.000 km fra vores distributionscenter i Vejle,« siger Palle Skov Jensen.

Danske butikskæder som Jysk, Netto og Bestseller har allerede med succes etableret sig i udlandet, og nu skal konceptet med røde bøffer, whiskysauce og softice ad libitum for alvor eksporteres.

Vækst er en naturlov
»Stilstand er det samme som tilbagegang. Vækst er en naturlov for at skabe dynamik i virksomheden, og kort sagt er det et spørgsmål om at vokse eller dø. Danmark og Sverige har taget godt imod vores familierestauranter, og det tror jeg også, tyskerne vil gøre,« siger Palle Skov Jensen.

Bøfkæden er i øjeblikket ved at rekruttere personale til den tyske restaurant. I den første tid vil erfarne danske medarbejdere stå i spidsen for fremstødet.

Jensens Bøfhus kan forvente hård konkurrence fra første dag, da Lübeck allerede har to tyske kæder, som serverer bøffer, Blockhaus og Maredo.

»Vi har undersøgt markedet, og vores koncept er mere rettet mod familier. Desuden kan vi konkurrere både på pris og kvalitet,« konstaterer Palle Skov Jensen.

Flere bøfhuse
Hvis fremstødet i syd går som forventet, vil der blive åbnet bøfhuse i flere tyske byer.

Jensens Bøfhus har fem restauranter i Sverige, og den seneste blev åbnet for nylig i Ørebro.

Også i Danmark er flere restauranter på vej, selvom kæden efterhånden er repræsenteret i de fleste større byer.

Til efteråret åbnes en restaurant i København, og i begyndelsen af det nye år ventes endnu et spisested i Tilst ved Århus.

»Der er plads til 30-35 bøfhuse i Danmark,« vurderer Palle Skov Jensen.

Det første bøfhus åbnede i Århus i 1984 under navnet Bøf España. I 1990 blev navnet ændret til Jensens Bøfhus. For knap 10 år siden begyndte kæden at producere de populære saucer til salg i dagligvarebutikkerne. I dag sælger Jensens Food en lang række færdigretter fra spareribs og gryderetter til marinade og dressinger.

jenserik.rasmussen@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også