Forvirring om Nyhedsavisen

AVISKRIG Nyhedsavisen er klar til at investere mellem 750 mio. kr. og 1,5 mia. kr., skriver international presse. Men der er ingen ændring i de økonomiske målsætninger, siger topchef.

Den islandsk-finansierede gratisavis Nyhedsavisen er ifølge international presse klar til at investere op til 1,5 mia. kr. frem til 2010, hvor projektet forventes at hvile i sig selv.

Det er mediekommentator Stephen Brook fra det velansete britiske dagblad the Guardian, som i sin blog fra en international aviskonference i Sydafrika, refererer udtalelser fra Nyhedsavisens chefredaktør David Trads.

»De har ansat 100 journalister og satser på, at bruge mellem 100 mio. og 200 mio. euro før forretningen hviler i sig selv i 2010,« skriver Stephen Brook i sit referat af David Trads' tale til konferencen afholdt af World Association of Newspapers, avisernes verdenssammenslutning.

Ifølge Guardian's udsendte sagde chefredaktøren også, at de investorer, som finansierer Nyhedsavisen, forventer »at tjene en masse penge efter 2010«.

David Trads kunne ikke nås for en uddybende kommentar onsdag, men ifølge adm. direktør Svenn Dam fra 365 Media Scandinavia, der står bag avisen, ændrer udtalelserne - som Svenn Dam understreger, at han ikke er bekendt med - ikke ved de officielle udmeldinger angående økonomien i projektet.

Lettere at nå målet


»Dét som vi hele tiden har sagt er, at den investeringsramme, som ligger på 406 mio. kr., vil bringe os til break even,« siger Svenn Dam.

»Skulle der mere til, har vores aktionærer sagt, ja, men så må man kigge på det.«

Perspektivet for Nyhedsavisen er stadig at blive lønsom indenfor tre til fem år, tilføjer Svenn Dam.

Ifølge Svenn Dam står Nyhedsavisens oprindelige udmelding om, at man vil nå ud til en mio. læsere også fortsat ved magt, men i første omgang går avisens ambition nu på at blive Danmarks største.

»Vi vil være størst i Århus, Odense og København, og dermed størst i Danmark. Det tror vi, kan ske i dag med væsentligt færre læsere end for et år siden,« siger Svenn Dam.

I april havde Nyhedsavisen 291.000 læsere, ifølge TNS-Gallup's Læserbarometer, hvilket gjorde avisen til Danmarks niende mest læste. Hos mediebureauet Carat vurderer adm. direktør Henrik Abraham, at det bliver svært at få økonomi i projektet.

»Jeg ved ikke hvilke forretningsmodeller, der ligger bag det, hvis man er villig til at investere så mange penge,« siger Henrik Abraham.poul.funder@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også