Forsikringsboss anholdt for mord

TRAGEDIE En direktør i et af verdens største forsikringsselskaber Swiss Re er blevet fængslet og skal mentalundersøges efter et groft overfald på sin toårige datter. Hun døde sent tirsdag, to dage efter overfaldet.

London

Fremtiden ser ikke længere lys ud for spanske Alberto Izaga.

Før weekenden var han en af topdirektørerne i det verdensdominerende schweiziske genforsikringsselskab Swiss Res domicil i London, gift og far til en toårig datter.

I dag er han fængslet og skal mentalundersøges, efter at han i weekenden tilsyneladende umotiveret overfaldt sin toårige datter Yanire.

Naboer tilkaldte Metropolitan Police, fordi der søndag morgen kom råb og skrig fra familiens eksklusive 11 mio. kr. dyre lejede lejlighed i Albert Embarkment blot et stenkast fra det britiske parlament og Big Ben.

Betjente fandt pigen i sit nattøj og bevidstløs med blod løbende ud af mund og ører.

Hun døde to dage senere - tirsdag af sine kvæstelser i hovedet på St. Thomas's Hospital.

Alberto Izaga blev umiddelbart efter overfaldet anholdt og ført bort fra lejligheden iført ikke andet end sit undertøj.

Hans kone var også i lejligheden, da overfaldet skete.

Fjernet fra hjemmeside
Det er blot et år siden, at den 36-årige direktør fik sin nuværende stilling med plads i Swiss Res øverste bestyrelse.

Det skete efter at forsikringsgiganten i 2005 overtog General Electric's forretninger inden for genforsikringer, hvilket har gjort Swiss Re til det største genforsikringsselskab i verden.

Izaga var ansvarlig for sundheds- og livsforsikringer i General Electric, men blev i juni 2006 forfremmet til en plads i Swiss Res bestyrelse med ansvar for det samme område i det nye selskab.

Swiss Re har en årlig omsætning på omkring 143 mia. kr. og 9.000 ansatte i 30 forskellige lande.

Koncernen, der har hovedsæde i London-ikonet ”Gherkin” - agurken, har allerede fjernet Alberto Izagas navn fra sin bestyrelse på sin hjemmeside, men utrykte i en udtalelse medfølelse Izaga og hans familie.

Udsat for enormt pres
»Vi er dybt påvirkede af denne tragedie i Alberto Izagas familie. Vores tanker er ved familien,« sagde talsmanden.

Tilbage står spørgsmålet, hvad der fik en tilsyneladende velfungerende person, der syntes at have alt, til at gå amok på denne måde.

En unavngiven finansjournalist, som har mødt Izaga, har udtalt til Daily Telegraph, at presset på det niveau, hvor Izaga arbejdede, er enormt.

»De arbejder alle fra tidlig morgen til sent aften. De rejser meget og enhver beslutning skal være den rigtige. Man har før set, at mennesker under så meget pres pludselig går amok, men Alberto syntes at være helt normal. Han var charmerende, sjov og virkede afslappet,« siger journalisten.

heidi.plougsgaard@jp.dk

..

BRANCHENYT
Læs også