C20-indekset tabte terræn

Investorerne solgte onsdag massivt ud af de danske aktier og fulgte dermed i hælene på den negative stemning rundt om på de europæiske børser.

Faldene blev udbygget kort før lukketid, da de amerikanske markeder åbnede med solide fald. C20-indekset lukkede 2,1 pct. lavere i 488,75. Bavarian Nordic gik mod strømmen, efter at biotekselskabet sent mandag landede den længe ventede amerikanske koppevaccineordre.

A.P. Møller - Mærsk oplevede et massivt kursfald onsdag og lukkede med det klart største tab i C20-indekset, da aktien faldt 3,2 pct. til i kurs 65.800. Nye tal fra de amerikanske havnemyndigheder, beregnet af Enskilda Securities, viste overraskende, at markedsandelen i marts nåede ned på 12,8 pct.

»Det er reelt nok, at A.P. Møller - Mærsk har mistet markedsandele i USA, men vi ser det mere vigtigt, hvordan selskabet står i forhold til ruterne mellem Europa og Asien og med rater, som er bedre end sidste år, så er vi ikke så nervøse for deres guidance til i år,« vurderede senioraktiehandler hos Handelsbanken Claus Thestrup.

Danisco fik onsdag morgen dårligt nyt fra finanshuset JP Morgan, som indledte dækning af Danisco-aktien med en "undervægt"-anbefaling. JP Morgan gav Danisco et kursmål på 390. Danisco lukkede uændret i kurs 476

Forsikringsaktierne tog et dyk. Topdanmark lukkede 3,0 pct. lavere i kurs 970, mens Trygvesta tabte 2,3 pct. til kurs 450,5.

Lundbeck steg 0,2 pct. til kurs 127,75. Det hollandske finanshus ING sænkede sit kursmål med 5 kr. til 120, men gentog sin "hold"-anbefaling. Standard & Poors gentog også "hold" anbefalingen, men sænkede kursmålet til 127 fra 139.

Den europæiske banksektor havde en negativ dag, hvilket også var tilfældet i Danmark. Således faldt Danske Bank 2,4 pct. til kurs 236, mens Nordea lukkede 1,9 pct. lavere i kurs 89. Mindre fald oplevede Jyske Bank, der tabte 0,6 pct. til kurs 423,5, mens Sydbank tabte 1,4 pct. til kurs 292,5.

Massiv stigning
Bavarian steg massive 10 pct. til kurs 605. Bavarian har fået den længe ventede milliardkontrakt om levering af koppevaccine til det amerikanske sundhedsministerium. Selv om de 20 millioner doser skal leveres etapevis, ændrer kontrakten radikalt på Bavarian Nordic's forventninger til årsregnskabet for 2007.

Omsætningen bliver med et slag cirka tre gange større, og forventningerne opjusteres til cirka 380 mio. kr. Forventningerne til resultatet før skat opjusteres fra et underskud på 350 mio. kr. til et underskud på 50 mio. kr.

Søndagsavisen smed 18,6 pct. til kurs 83. Gratisavis- og reklamedistributionsselskabet sænkede forventningerne til helåret grundet øget konkurrence og lavere aktivitet.

RB-Børsen

BRANCHENYT
Læs også