Nyhedsavisens ejere har milliontab

Det islandsk-finansierede gratiseventyr satte 127 mio. kr. til sidste år, eller 1,8 mio. kr. for hver udgave af avisen. Nye læsertal for maj viser fremgang for den husstandsomdelte avis.

• Drømmen om at revolutionere det danske dagbladsmarked med en gratis husstandsomdelt morgenavis kostede de islandske investorer bag Nyhedsavisen 127 mio. kr. sidste år.

Det første regnskab fra 365 Media Scandinavia, som står bag Nyhedsavisen og distributionsselskabet Morgendistribution Danmark, er som forventet et studie i rødt.

Hovedparten af underskuddet hidrører fra omkostningerne til distribution, som gav et minus på 64 mio. kr. Dertil kommer et tab på godt 10 mio. kr. fra det associerede selskab Morgendistribution Danmark.

1,8 mio. kr. om dagen
Nyhedsavisen debuterede i de danske brevsprækker i begyndelsen af oktober sidste år og udkom lige godt 70 gange i 2006. Tabet lå således på omkring 1,8 mio. kr. pr. udgivelsedag.

Dette tal er dog en anelse misvisende, da selskabet blev stiftet den 15. marts sidste år og må formodes at have afholdt en del opstartsomkostninger i processen frem mod lanceringen.

Tilstrækkelig kapital
I første omgang ligger der 406 mio. kr. i Dagsbrun Media, den fond, der blev stiftet ved afslutningen af 2006, og som skal finansiere driften af Nyhedsavisen og Morgendistribution Danmark.

Distributionsselskabet blev oprindelig stiftet sammen med Post Danmark, men siden februar har 365 Media drevet det selv.

Midlerne i mediefonden forventes, ifølge regnskabet, at være tilstrækkeligt til at drive selskabets aktiviteter gennem hele 2007.

Nye læsertal fra maj offentliggjort torsdag viser fremgang for Nyhedsavisen, der havde 399.000 læsere, sammenlignet med 318.000 i april.

Adm. dir. i Nyhedsavisen Morten Nissen Nielsen er i særdeleshed tilfreds med fremgangen i København, Århus og Odense, hvor Nyhedsavisen har knap 80 pct. af sine læsere.

»Vi er nu landets største avis i de tre store byer,« siger Morten Nissen Nielsen.

Nyhedsavisens husstandsomdelte konkurrent 24timer fra JP/Politikens Hus havde 471.000 læsere i maj. I april var tallet 452.000.

poul.funder@jp.dk

BRANCHENYT
Læs også