Luftige planer i arenaen

Multiarenaer til både sport og idræt vil de kommende år skyde op som paddehatte på danmarkskortet, hvis det står til lokale projektmagere og politikere. Selv om Danmarks Idræts-Forbund advarer om, at der er plads til allerhøjst to store arenaer, er der gang i tegnebrætterne for syv-otte af slagsen.

fortsættes side 2Hvilken borgmester i Danmark vil ikke gerne have en multiarena forærende?

Hillerøds borgmester, Nic Hækkerup (S), måtte forleden morgen knibe sig selv i armen, da han i Morgenavisen Jyllands-Posten kunne læse, at to af kongerigets rigeste forretningsmænd var villige til at skyde en mia. kr. i en ny multiarena i byen med plads til 20.000 tilskuere.

Jo, ejeren af fodboldklubben FC Nordsjælland, Allan K. Pedersen, og forretningsmanden Carsten Berger havde fundet frem til, at Hillerød ville være det perfekte sted for et rentabelt nyt dansk mekka for »begivenheder i verdensklasse«.

Derfor havde de - uden først at have spurgt borgmesteren og det øvrige byråd - i al stilhed stiftet aktieselskabet Arena Nordsjælland med en stram målsætning om at kunne åbne dørene til de hellige haller om fem-otte år.

Men selv om borgmesteren lige skulle sunde sig, ville han bestemt ikke afvise tanken.

Hvis arkitektur, beliggenhed og brugeraftaler for bygningsværket ellers ville falde på plads og blive godkendt i byrådet, fandt Nic Hækkerup tanken besnærende.

Borgmesteren var dog målløs over at skulle læse om et så stort projekt i sin egen by i avisen, og tillod sig foreløbig at betegne planerne som »useriøse luftkasteller«.

BRANCHENYT
Læs også