Konflikt for retten

STREJKE De stridende parter i Falck-konflikten mødtes i går i arbejdsretten til et indledende retsmøde.

Falck og de strejkende reddere kan ikke blive enige om, hvordan nødberedskabsaftalen skal tolkes, så nu skal arbejdsretten tage stilling i sagen, så parterne kan finde en fælles tolkning, der kan arbejdes ud fra under resten af konflikten. Uenighederne handler i særdeleshed om, at redderne mener, at de bliver sendt ud til alt for mange opgaver. Opgaver, der efter deres opfattelse ikke kan klemmes ind i nødberedskabsaftalen. Samtidig mener Falck, at de opgaver er inkluderet i aftalen.

»Vi mener, at det er en del af nødberedskabsaftalen f.eks. at køre dialyse- og cancerpatienter hjem fra sygehuset. Det mener de så ikke. Vi vil også have dem til at være villige til at flytte ledige hænder til de stationer, hvor der er pres på, men det, mener de, heller ikke er aftalt,« siger Falcks kommunikationsdirektør, Louis Illum Honoré.

»Det er kedeligt, at vi skal have andre til at blande sig i konflikten, men det er for at sikre, at der ikke bliver drevet rovdrift på redderne. De skal have en rimelig arbejdsdag, og det har de ikke lige nu,« siger 3F's chefforhandler Søren Andersen.

struck

BRANCHENYT
Læs også